Doneer aan TPO
 

Pvda 010 zuur over verbreken alliantie tussen Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie

Partij die verbond aanging met islamitisch Nida hekelt nu zelf 'politieke spelletjes'

Door: , 13:51, 16 april 2018

Partij die verbond aanging met islamitisch Nida hekelt nu zelf 'politieke spelletjes'

De PvdA in Rotterdam heeft geen goed woord over voor de aankondiging van Forum voor Democratie (FvD) en Leefbaar Rotterdam om met elkaar te breken als die laatste partij in het Rotterdamse college komt.

“Op zulke politieke spelletjes zitten Rotterdammers natuurlijk helemaal niet te wachten”, reageert PvdA- fractievoorzitter Barbara Kathmann. “Leefbaar Rotterdam is nu blijkbaar de partij van de plucheplakkers geworden.”

De alliantie tussen FvD en Leefbaar vormt een blokkade voor de coalitieonderhandelingen met D66. Nu deze weg lijkt te zijn, neemt de kans op een coalitie met D66, Leefbaar en VVD weer toe. D66 noemde het een ‘bemoedigende stap’ van Leefbaar.

De zoektocht naar een nieuwe coalitie in de havenstad verloopt moeizaam. Twee verkenners zijn al drie weken bezig de opties voor een stabiele coalitie in kaart te brengen. Deze week presenteren zij hun eindrapport.

Over politieke spelletjes gesproken: De PvdA sloot voor de verkiezingen een verbond met de islamitische partij Nida. Maar dat liep niet al te best af.

Lees ook

FvD en Leefbaar Rotterdam bukken lafjes voor D66: bereid alliantie te beëindigen

ANP/TPO

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace