TPOok!

 
avatar
   
Politiek

FvD en Leefbaar Rotterdam bukken lafjes voor D66: bereid alliantie te beëindigen

Je zin doordrammen en kiezers in het gezicht spugen loont, met dank aan FvD en Leefbaar Rotterdam

Forum voor Democratie (FvD) en Leefbaar Rotterdam zijn bereid hun alliantie te beëindigen, als dat ertoe leidt dat andere partijen in de Maasstad een college willen vormen met Leefbaar. De onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur verlopen moeizaam. FvD wijt dat aan het feit dat D66 bezwaren heeft tegen het verbond tussen dat Leefbaar Rotterdam is aangegaan met de partij van Thierry Baudet.

FvD zegt overigens de alliantie pas te willen beëindigen na installatie van een nieuw college met Leefbaar erin. Lijsttrekker Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam laat desgevraagd weten dat hij er net zo over denkt. Op de vraag of hij verwacht dat dit andere partijen over de streep zal trekken, antwoordt Eerdmans bevestigend.

Leefbaar haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen elf zetels en blijft daarmee de grootste van de stad. Twee verkenners zijn nog bezig de coalitieopties te inventariseren. Ze spreken naast Leefbaar Rotterdam ook met VVD, GroenLinks, PvdA, D66 (allen vijf zetels) en CDA (twee zetels).

De fractievoorzitters van D66 en PvdA, die zich eerder zeer kritisch toonden over de alliantie van Leefbaar en FvD, waren zondagavond niet bereikbaar. D66-fractievoorzitter Said Kasmi sprak tegen RTV Rijnmond van een “bemoedigende stap”. “Ik ben nu benieuwd of Leefbaar dit ook bevestigt”, zei hij. Dat is dus het geval.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.