Politiek

Telegraaf sloopt Femke ‘Two Face’ Halsema als burgemeester van Amsterdam

14-04-2018 13:32

 

“Het draagvlak onder de Amsterdammers voor een burgemeesterschap van Femke Halsema is allesbehalve breed. Ze is onder een fors deel van de hoofdstedelingen omstreden, er is zelfs een petitie opgestart om haar uit de Stopera (het stadhuis van Amsterdam) te houden. Mensen vinden haar kil, berekenend en te uitgesproken groen geschilderd door haar partijlidmaatschap.

Het in de profielschets verlangde ’gevoel voor humor’ dat de nieuwe burgemeester zou moeten hebben, is aan het Binnenhof ook bepaald niet de eerste eigenschap die Halsema wordt toegedicht.

Daar herinnert men zich nog vooral hoe Halsema Jan en alleman de maat nam over het milieu, terwijl ze zelf in een vervuilende diesel naar het Binnenhof reed. Ook wordt herinnerd hoe Halsema anderen de maat nam over de multiculturele samenleving, terwijl ze zelf haar kinderen van een ’zwarte’ school haalde na nare ervaringen met moslimkinderen. „Kinderen zijn geen sociaal experiment”, klonk het toen ineens. Halsema bleek een vrouw met twee gezichten.

Rancuneus is de groene prinses bovendien, want in haar in 2016 verschenen memoires werden anekdotes verdraaid of aangedikt ten gunste van zichzelf en ten nadele van anderen met wie kennelijk nog een appeltje te schillen was. Kortom: met veel genoegen wordt in Den Haag niet teruggeblikt op de politieke carrière van Halsema, die de PvdA ooit verliet omdat ze dacht bij GroenLinks sneller carrière te kunnen maken.”

 

LOL @ Telegraaf. Funny because true.

(U kunt nu de petitie tekenen.)