TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Aanval op Syrië – Rusland: Dit kan niet zonder gevolgen blijven

'Donald Trump is de Adolf Hitler van onze tijd'

Tags: ,

De aanvallen van drie Westerse landen op doelen in Syrië ,,kunnen niet zonder gevolgen blijven.” Die waarschuwing heeft de Russische ambassadeur in de VS Anatoli Antonov gegeven.

Lees ook – Amerika opent aanval op Syrië samen met Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

In een verklaring stelde de ambassadeur de beledigingen aan het adres van de Russische president Poetin ‘onacceptabel en ontoelaatbaar’ te vinden. Hij zei dat de VS niet het recht hebben andere landen de schuld te geven van de toestand in Syrië. De Amerikaanse president Trump beschuldigde de Russen er eerder van partner te zijn van ‘een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en ervan geniet‘.

In zijn verklaring haalde Antonov tevens uit naar Westerse media die volgens hem door hun berichtgeving hebben bijgedragen aan de aanval op Syrië. Het Russische ministerie van Defensie liet weten dat de drie doelwitten niet werden beschermd door Russische militaire afweersystemen.

Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken kwam de aanval uitgerekend op het moment dat het Syrië een kans had om een vredevolle toekomst in te gaan. Een woordvoerster van het ministerie, Maria Zakharova, stelde in een reactie op Facebook dat de aanval net op een moment is uitgevoerd dat er intensieve pogingen werden ondernomen om vrede in het land te bewerkstelligen. ,,Degenen die hier achter zitten, beroepen zich op hun moralistische leiderschap in deze wereld en verklaren zich daarmee verheven boven de rest.”

De Russische politicus Alexander Scherin, vicevoorzitter van het defensiecomité in het parlement, vergeleek het optreden van Trump met Adolf Hitler. “Men kan hem de Hitler van onze tijd noemen.” Scherin trok daarbij de vergelijking met de Duitse inval in Rusland in de Tweede Wereldoorlog. “Hij heeft zelfs hetzelfde tijdstip uitgekozen om aan te vallen als de Duitsers indertijd bij Rusland.” Het Duitse leger zette op 22 juni 1941 in de vroege ochtend de aanval op Rusland in.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.