TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Minister Arie Slob niet onder indruk van hysterisch gedram en gebedel door NPO

'Je kunt ook eens even heel goed naar je eigen organisatie kijken'

Tags:

Foto: premier Mark Rutte wordt in een glazen huis verwend omdat hij de enige overgebleven 3FM-luisteraar is.

Minister Arie Slob (Media) is niet van plan alsnog bij te springen als de NPO door bezuinigingen in financiële problemen driegt te komen. “Als de reclame-inkomsten inderdaad blijken tegen te vallen, dan heeft de omroep straks een probleem. Daar moet zij zich nu vast op voorbereiden. Ik kan het gat straks niet meer dichten”, zo reageert de minister op een zoveelste dramepistel van NPO-baas Shula Rijxman vrijdag in AD.

Volgens Slob hoeft het tegenvallen van reclame-inkomsten bij de NPO niet per se programma’s te kosten. Hij denkt dat op andere zaken nog te besparen valt. “Je kunt ook eens even heel goed naar je eigen organisatie kijken.”

Alle jaarsalarissen van de ‘unieke NPO-talenten’, die vooral veel en vaak op reis gaan, bij elkaar opgeteld komt op vele miljoenen uit. Minder salaris en minder vliegreisjes met BN’ers zou een uitstekende manier zijn om straks de tegenvallende reclameinkosmten op te vallen.

Ook het volledig deleten van staatstelevisiezenders NPO 3 (nul kijkers), NPO 2 (handjevol kijkers) en staatsradiozender 3FM (0 luisteraars) zou een prima manier zijn om kosten te beperken.

Het is niet bekend wat het jaarsalaris (ongetwijfeld vele tonnen) van Hans Laroes (KRONCRV) is maar het volledig deleten van Hans Laroes is ook zonder dat het geld oplevert sowieso al winst (een soort van ‘naar een pluspunt toe werken’ zeg maar).

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.