TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Justitieel onderzoek naar advocaat Donald Trump heeft niets met Donald Trump te maken

Michael Cohen doorgelicht vanwege 'eigen zaken'

Michael Cohen, de persoonlijk advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, is al maanden onderwerp van een justitieel onderzoek. Dat onderzoek richt zich op zijn ‘eigen zaken’ en niet op zijn werk als advocaat voor Trump.

Dat staat in stukken die de federale aanklager in New York vrijdag heeft ingediend. Cohen probeerde vrijdag voor de rechtbank te voorkomen dat zijn spullen worden onderzocht door de FBI. De rechter doet daar waarschijnlijk maandag een uitspraak over. De advocaat wordt verdacht van mogelijke bankfraude en onregelmatigheden met campagnefinanciën.

Cohen kwam onlangs in het middelpunt van de belangstelling te staan toen bekend werd dat hij vlak voor de verkiezing van 2016 de Amerikaanse pornoactrice Stormy Daniels 130.000 dollar zwijggeld had betaald. Zij beweerde in 2006 een keer seks te hebben gehad met Trump, toen diens vrouw Melania net was bevallen van hun zoon Barron.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.