TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Krakende illegalen Amsterdam willen dat overheid immigratiebeleid aanpast

Ook willen ze dat de gemeente hen helpt

De uitgeprocedeerde asielzoekers van de actiegroep We Are Here vragen de gemeente Amsterdam verantwoordelijkheid te nemen voor de situatie waarin ze verkeren. Ook willen ze dat de overheid het immigratiebeleid aanpast. Dat zei hun woordvoerder tijdens een persconferentie bij de gekraakte woningen in Amsterdam-Oost.

Kraakterreur Amsterdam – Woningbouwcorporatie huurt eigen beveiligers in

De kraakactie van zo’n 22 woningen in de Rudolf Dieselstraat door We Are Here leidde tot veel ophef. Woningcorporatie Ymere klaagde vorige week over incidenten bij de gekraakte woningen, zoals intimidatie van medewerkers en andere bewoners. Het Openbaar Ministerie (OM) besliste afgelopen weekend dat de krakers binnen acht weken de huizen moeten verlaten. In de buurt zijn nu beveiligers ingezet.

We Are Here zei zich niet te herkennen in deze berichten. De zegsman zei donderdag: “We zijn niet naar Nederland of deze buurt gekomen om problemen te veroorzaken. We kwamen hier om een veiliger leven te vinden.”

Lees ook

In Amsterdam blijven de illegalen doorkraken – Politie laat hen begaan

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.