TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Gehele Tweede Kamer wil debat over Facebook

Maar eerst een hoorzitting met betrokken techbedrijven

Tags:

De Tweede Kamer is bezorgd over het doorsturen naar Facebook van surfgedrag door zorgverzekeraars en andere zorgbedrijven. De gehele Kamer wil hier een debat over met ministers Sander Dekker (Rechtsbescherming) en Bruno Bruins (Medische Zorg).

Lees ook – Dossier Facebook

Alle partijen uitten hun zorgen dat activiteiten van burgers op zorggebied door verzekeraars worden gevolgd en gedeeld met Facebook. ,,Choquerend’’, noemt Fleur Agema (PVV) het. Gezien de vele berichten en schandalen omtrent Facebook van de laatste tijd gaven veel Kamerleden aan een breder debat te willen voeren over Facebook en digitale privacy.

De Kamer houdt binnenkort een hoorzitting met vertegenwoordigers van techbedrijven. Aanleiding is het lek van persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers naar het omstreden onderzoeksbureau Cambridge Analytica. De Kamer wil daarbij tekst en uitleg van in ieder geval Facebook en Google, maar mogelijk ook van andere bedrijven.

Een datum voor die hoorzitting is er nog niet. De Kamer wil het debat over de kwestie na de hoorzitting houden.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.