TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Syrië – Donald Trump waarschuwt Rusland: Bereid je voor, raketten komen eraan

'Wees geen partner van gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt'

De Amerikaanse president Donald Trump toont zich via Twitter niet onder de indruk van de Russische aankondiging om Amerikaans raketten neer te halen. Bereid je voor Rusland, want ze zullen komen, mooi, nieuw en ‘smart’ ”, aldus Trump. “Jullie zouden geen partner moeten zijn van een met gas dodend beest dat zijn eigen volk uitmoordt en er van geniet.”

Amerikaanse raketten die worden afgevuurd op Syrië zullen allemaal uit de lucht worden geschoten en de lanceerinrichtingen zullen worden aangevallen. Dat heeft de Russische ambassadeur in Libanon aangekondigd.

Aleksander Zasipkin wees op een verklaring van de Russische president Vladimir Poetin en de Russische stafchef in die richting. “Als er een aanval komt door de Amerikanen, dan zullen de raketten worden neergehaald en ook de plek waar zij werden gelanceerd.”

Trump heeft laten weten dat hij snel beslist over een Amerikaanse reactie op de vermoedelijk gifgasaanval in de Syrische stad Douma. Bij de aanval in Douma zouden zaterdag minstens zeventig mensen om het leven zijn gekomen. Syrië ontkent de aanval.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.