TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Moskou: Donald Trump twittert maar raak, wij zijn serieus

'Kremlin doet niet aan Twitterdiplomatie'

Het Kremlin heeft benadrukt dat het niet doet aan ‘Twitterdiplomatie’. De kennelijke aanleiding was een serie tweets van de Amerikaanse president Donald Trump, die de Russen via de berichtendienst waarschuwde dat ze rekening moeten houden met een Amerikaanse raketaanval op doelen in Syrië.

Lees ook – Donald Trump waarschuwt Rusland: Bereid je voor, raketten komen eraan

“We nemen geen deel aan Twitterdiplomatie. We steunen een serieuze aanpak”, reageerde de woordvoerder van het Kremlin. Hij zei volgens persbureau TASS dat beschuldigingen over het gebruik van chemische wapens in de stad Douma ‘vergezocht’ zijn en niet kunnen worden gebruikt om een militaire reactie te rechtvaardigen.

Trump noemde de Syrische leider Bashar al-Assad op Twitter een ‘beest’ dat zijn volk met gas ombrengt ‘en ervan geniet’. “De Russen zeggen alle raketten te zullen neerhalen die worden afgevuurd op Syrië. Maak je klaar Rusland, want ze zullen komen”, twitterde de president.

Zijn minister van Defensie Jim Mattis sloeg later een voorzichtiger toon aan. Hij zei dat de inlichtingen over de gebeurtenissen in Douma nog worden geanalyseerd.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.