TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Marokko wil niet dat PvdA’ers Rif-gebied in gaan

Lilianne Ploumen en Kati Piri willen spreken met protestbeweging

De PvdA-politici Lilianne Ploumen en Kati Piri mogen van Marokko het onrustige Rif-gebied niet in. Het Tweede Kamerlid en de Europarlementariër wilden naar Al Hoceima, om daar te spreken met de protestbeweging die ze een warm hart toedragen. Maar dat gaat nu niet door. Het tweetal breekt zijn bezoek aan Marokko daarom voortijdig af.

Ploumen en Piri zijn verbaasd over het besluit van de plaatselijke autoriteiten, omdat ,,ons bezoek twee maanden geleden is aangekondigd. Desondanks hoorden wij pas gisteravond dat dit deel van ons programma niet door kan gaan.” Ze houden vast aan hun plan om binnenkort naar de Noord-Marokkaanse stad te reizen en wijzen op de toezegging van de Marokkaanse autoriteiten ,,dat we op een later moment alsnog welkom zijn”.

De bewoners van de Rif voeren actie omdat ze zich door de overheid verwaarloosd voelen. De autoriteiten proberen de protesten met harde hand de kop in te drukken en hebben meerdere leiders opgepakt. Dat baart de PvdA’ers zorgen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.