Politiek

U zond in: In Barendrecht won EVB verkiezingen, wordt nu via achterkamertjes buiten coalitie gehouden

10-04-2018 22:38

Foto: de dappere verkiezingswinnaars van Echt Voor Barendrecht.
 

“Beste redactie van ThePostOnline,

Ik vraag u graag aandacht voor het volgende: in Barendrecht hebben wij met de lokale partij EVB (Echt voor Barendrecht) 14 van de 29 zetels behaald. Een enorme zege, net een zetel te weinig voor een absolute meerderheid. Toch hebben de andere 6 (!) partijen een soort ‘monsterverbond’ gesloten om in de achterkamertjes een coalitie te vormen, achter de rug van de EVB om. Een grof schandaal!

Het zou mooi zijn als u hier een artikel op uw website aan kan wijden.

Groet,

Boze Barendrechter.”

 

Beste Boze Barendrechter,

Wij zijn het met u eens dat zulks totaal belachelijk is en ontiegelijk riekt naar ranzig kiezersbedrog. Helaas zijn dit gewoon de regels van het vrije spel der democratie. Dit mag gewoon. Netjes is het beslist niet en het heeft inderdaad alles te maken met achterkamertjes (en regenteske arrogantie), maar het is niet verboden.

Dit is de prijs die burgers moeten betalen voor ons meerpartijenstelsel. Burgers in Rotterdam betalen inmiddels een zelfde prijs omdat D66 weigert samen te werken met de grootste partij Leefbaar Rotterdam, in Amsterdam kregen burgers voor de verkiezingen al te horen dat partijen hoe dan ook niet met het Forum voor Democratie zouden gaan samenwerken en in Tilburg wordt de verkiezingswinnaar gewoon elitair uitgekotst (notabene door politici die zichzelf ‘democraten’ noemen).

Arrogantie en democratie verneuken, het woord ‘kartel’ dekt voor dit soort partijen nog geeneens de lading.

Overigens, dit soort kartelpolitiek van antieke regentenpartijen gaat nooit geruisloos voorbij. Bij de eerstvolgende verkiezingen zijn de kiezers nog niet vergeten hoe sommige partijen de kiezers recht in het gezicht hebben gespuugd. Wat waarschijnlijk ook de reden is geweest voor die enorme winst van EVB afgelopen maart. Kwestie van volhouden dus.

Democratische groet names de redactie,

BB