TPOok!

 
Buitenlandpolitiek

Premier met verkeerde mening wint democratische verkiezingen, mag niet van Amnesty

'Orbán maakt critici zwart', dat zal hij dan wel hebben afgekeken van D66 en GroenLinks

Tags:

 

Beste,

Eergisteren heeft de Fideszpartij van premier Orbán wederom de parlementsverkiezingen in Hongarije gewonnen. In rap tempo breekt Orbán de democratie af [ook al blijft het een feit dat de fundamentele rechten, zelfs volgens onafhankelijke critici, wel gewoon worden nageleefd] en beperkt hij de vrijheid en gelijke rechten van Hongaren. Orbán maakt critici zwart [Foei! Dat zou D66 in Nederland nooit doen!] en bestempelt vluchtelingen, seksuele minderheden en mensenrechtenverdedigers [iedereen die tegen vluchtelingenopvang is ‘fascist’ noemen?] tot vijanden van Hongarije [nouja zeg, dus hij wil zomaar geen vluchtelingen opvangen in Hongarije? Getsie, wat een gemene mensenrechtenschender! Alle andere EU-landen hebben immers totaal geen moeite met vluchtelingen opvangen…]

Daarom vragen we je vandaag de mensenrechtenverdedigers [lol] in Hongarije te steunen met een donatie van € 1,00.

Jouw euro gaat direct naar Amnesty Hongarije. Want sinds premier Orbán aan de macht is, hebben onze Amnesty-collega’s daar enorm veel werk en kunnen ze elke euro goed gebruiken. Met jouw steun laat je de Hongaarse mensenrechtenverdedigers weten dat ze er niet alleen voor staan. En dat is hard nodig. Bekijk hun dappere en aangrijpende verhalen.

Ik hoop dat 24.000 mensen meedoen aan deze actie. En dat jij er een van bent. Zo weten ze in Hongarije dat ze op onze steun voor vrijheid kunnen rekenen. [Vreemd, hebben ze net in vrijheid in meerderheid de premier van hun keuze kunnen kiezen, uit een ruim aanbod van keuzemogelijkheden, krijgen ze van Amnesty in Nederland te horen dat Nederlanders ze steunen voor meer vrijheid en dat hun rechten worden geschonden, ook al weten ze dat zelf nog niet].

Alvast veel dank,

Eduard Nazarski

Directeur Amnesty International Nederland  [mooie functie, leuk salaris ook! Kun je makkelijk zelf 24.000 keer een euro van doneren!]

PS. Wil je weten waarom ik hoop dat 24.000 mensen meedoen?

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.