Doneer aan TPO
 

Minister van Landbouw Carola Schouten (CU) over Oostvaardersplassen: Laat de boswachters toch met rust

Demonstranten braken hek open, belaagden Staatsbosbeheer en politie

Door: , 20:13, 02 april 2018

Demonstranten braken hek open, belaagden Staatsbosbeheer en politie

Landbouwminister Carola Schouten (ChristenUnie) heeft geen goed woord over voor actievoerders die afgelopen weekeinde boswachters en politiemensen belaagden in de Oostvaardersplassen. Daar werd opnieuw betoogd voor het bijvoeren van de grote grazers in dat natuurgebied.

“Je blijft met je handen van boswachters af”, zei de bewindsvrouw in het programma Dit is de Dag op NPO Radio 1. “Zij voeren het beleid uit dat politici bedenken. Richt je pijlen dus niet op deze mensen van Staatsbosbeheer.”

Zo’n tweehonderd à driehonderd mensen voerden zondag actie bij het bezoekerscentrum van de Oostvaardersplassen. Er werd geprotesteerd tegen het beleid voor de grote grazers die in het wild leven in het natuurgebied en deze koude winter weinig voedsel hebben. Vijf demonstranten werden opgepakt nadat een tijdelijk hek dat daar is neergezet, was opengebroken.

Lees ook

Sywert van Lienden legt in 8 tweets het probleem van de wilde grazers en de Oostvaardersplassen uit

ANP

 
ingezonden mededeling

Automatische handinzeepmachine op batterijen

Net als in het restaurant. Nooit meer zeep beetpakken, gewoon je hand onder het pompje houden. De prijs is nu maar 9.95 euro as je 'm vandaag koopt. Deze deal loopt tot as. do.

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties