TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Geert Wilders wil uitstel hoger beroep vanwege aangiften tegen Alexander Pechtold

Openbaar Ministerie neemt binnenkort beslissing over uitspraken D66-leider over Russen

PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops hebben het gerechtshof in Den Haag om uitstel gevraagd van de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak over zijn uitspraken over ‘minder Marokkanen’.

“We hebben hiervoor een verzoek ingediend”, aldus Knoops naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Wilders en Knoops willen afwachten wat het Openbaar Ministerie gaat doen met de aangiften die zijn gedaan na de uitspraak Alexander Pechtold over Russen. De leider van D66 zei tijdens de ophef rond de opgestapte minister Halbe Zijlstra over diens vermeende ontmoeting met de Russische president Poetin, dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.

“De aangiften rond Pechtold en de zaak rond Wilders vertonen sterke parallellen. We willen daarom afwachten wat het OM hiermee gaat doen. Ik ga ervan uit dat ik het verzoek tijdens de inhoudelijke behandeling op 17 mei zal kunnen toelichten en dat het gerechtshof er dan een beslissing over neemt”, aldus Knoops.

Het OM in Amsterdam zegt dat er op korte termijn een beslissing valt over aangiften tegen Pechtold.

Lees ook

200 aangiften tegen D66-leider Alexander Pechtold vanwege schenking appartement

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.