Politiek

PVV wil dat Justitie vervolging ijssalonhoudster Gilly Emanuels onmiddellijk stopt

30-03-2018 16:31

“Staat u nou aan de kant van de slachtoffers of aan de kant van de daders?” wil PVV Kamerlid Gidi Markuszower weten van minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA). Aanleiding: de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels die deze week van het Openbaar Ministerie (OM) hoorde dat ze wordt vervolgd voor het mishandelen van een stel terreurknapen. Toen de 37-jarige Surinaamse vrouw vorige zomer langdurig werd geterroriseerd door een stel racistische jongeren liepen de gemoederen uiteindelijk zo hoog op dat de vrouw de jongeren te lijf ging met een stok.

Markuszower vindt ‘het te zot voor woorden’ dat iemand die zich verdedigt in haar eigen winkel als crimineel wordt behandeld. “Wat had deze mevrouw volgens u anders moeten doen, zich maar gewoon laten mishandelen in haar eigen winkel?”

In Kamervragen schrijft Markuszower vrijdag dat Grapperhaus het OM ‘onmiddellijk te instrueren de vervolging op Gilly Emanuels in te trekken en alleen de daadwerkelijke daders te vervolgen’. Daarnaast pleit de PVV voor het verruimen van regelgeving voor burgers om op te treden tegen geweld.

Lees ook

Schokkende beelden: blanke tuigjongeren terroriseren Surinaamse onderneemster

Cafe Weltschmerz start crowdfunding voor eigenaresse Hilversumse ijssalon