TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Donald Trump: Kim Jong-un kijkt uit naar onze ontmoeting

Amerikaanse president heeft er zelf ook zin in

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un kijkt uit naar zijn ontmoeting met Donald Trump. Dat kreeg de Amerikaanse president naar eigen zeggen te horen van zijn Chinese collega Xi Jinping, die een unieke ontmoeting had met de Noord-Koreaan.

,,Ik kreeg afgelopen nacht bericht van Xi Jinping dat zijn ontmoeting met Kim Jong-un goed is verlopen”, twitterde Trump. ,,Kim kijkt ernaar uit mij te ontmoeten.”

De president had in een eerdere tweet aangegeven zelf ook uit te kijken naar de bijeenkomst. ,,Er is een goede kans dat Kim Jong-un zal doen wat juist is voor zijn volk en de mensheid.”

Chinese en Noord-Koreaanse staatsmedia bevestigden woensdag dat Kim een dagenlang bezoek heeft gebracht aan buurland China. Het was het eerste bezoek in het buitenland van Kim sinds hij in 2011 aan de macht kwam. De Noord-Koreaanse leider nodigde Trump eerder deze maand uit voor een ontmoeting. Trump stemde daarmee in.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.