Opinie

Vrij Nederland toont aan: dankzij millennial-generatie straks weer massamoorden en goelags

26-03-2018 14:04

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

“Een nieuwe held lijkt opgestaan en het is een oude, barse man die al meer dan een eeuw dood is. Karl Marx is de naam, en dit jaar is hij onderwerp van vele tentoonstellingen, lezingen en boeken. Omdat het op 5 mei tweehonderd jaar geleden is dat hij geboren is, maar ook omdat zijn ideeën over communisme opnieuw populair zijn.

Dat schrijft onder anderen de vooraanstaande Britse historicus Gregory Claeys in zijn nieuwe boek Marx and Marxism dat deze maand uitkomt. Hierin zet hij uiteen hoe onder anderen Jeremy Corbyn en slechte arbeidsperspectieven een hernieuwde interesse in Marx hebben opgewekt, vooral onder jongeren. Ook in Nederland lijken millennials toenemend geïnteresseerd in Marx. Ze stonden in de rij voor een lezing die Ewald Engelen over hem gaf. Ze lezen Gustaaf Peeks Verzet! Pleidooi voor communisme. Sommigen lezen zelfs Het communistisch manifest van Marx en Friedrich Engels, dat in 2015 opnieuw in Nederland werd uitgegeven door Uitgeverij Van Tilt – want de klassieker uit 1849 is ‘nog altijd een sterk staaltje retorische verleidingskunst’, aldus de uitgever.

Ze downloaden misschien The Young Marx, een film die volgens de maker Raoul Peck (bekend van I Am Not Your Negro) uiterst relevant is, want ‘Marx heeft ons instrumenten nagelaten die we ook vandaag nog kunnen, nee moeten gebruiken’.”

 

Ziet u wel? Het links-marxistische crypto-communistische karaktermoordblad Vrij Nederland, geleid door een rancuneuze maar archetypische andere meningen en realisme hatende millennial, zegt het zelf dus dan moet het wel waar zijn: communisme en marxisme zijn weer helemaal terug dankzij misschien wel de gevaarlijkste generatie ooit, een generatie van gefrustreerde drammende supernarcisten die alles op alles wil zetten om de wereld naar hun hand te zetten, de millennial-generatie.

Hoeveel miljoen doden zullen er dit keer gaan vallen dankzij de communistische heilsleer? Meer dan 100 miljoen?

En dat terwijl we nog maar nauwelijks zijn bekomen van de schade die is aangericht door de babyboomers, die andere gevaarlijke generatie met teveel bloed aan hun handen.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens