TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Destijds minderjarige Arnhemse betonschaar-homomeppers maandag voor rechter

Sowieso mede schuldig aan veroorzaken gruwelijke beelden van hand in hand lopende D66-politici

Vier Arnhemse jongens staan maandag voor de rechter in Arnhem, omdat ze in april vorig jaar twee homoseksuele mannen zouden hebben mishandeld op de Nelson Mandelabrug in hun woonplaats. De zaak trok internationaal veel aandacht, omdat de mannen verklaarden dat ze aangevallen werden omdat ze hand in hand liepen. Bekende en onbekende mensen lieten zich vervolgens demonstratief hand in hand fotograferen.

Volgens het stel, Ronnie en Jasper, zijn ze geslagen met een betonschaar. Ronnie raakte daardoor zijn voortanden kwijt. De betonschaar is nooit teruggevonden. Ook heeft het onderzoek naar de mishandeling niet aangetoond dat er sprake was van discriminatie of homohaat, zei het Openbaar Ministerie in december. De verdachten ontkennen dat homohaat een rol heeft gespeeld.

Het OM maakte in december bekend dat de verdachte jongens worden beschuldigd van openlijk geweld en mishandeling. Of die aanklacht nog wordt uitgebreid moet maandag blijken. De rechter behandelt de zaak achter gesloten deuren, omdat de jongens tijdens de vechtpartij minderjarig waren.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.