Politiek Buitenland

Franse president Macron: Dit was een terreuraanslag

23-03-2018 15:22

Volgens de Franse president Emmanuel Macron heeft de gijzeling in een supermarkt in het Zuid-Franse Trèbes alles weg van een terroristische aanval en wordt het gebied rond de supermarkt door veiligheidstroepen bewaakt.

Een persoon is gedood tijdens een carjacking voorafgaand aan de gijzeling. Bij de gijzeling zelf kwamen twee personen om het leven.

“Alles wijst erop dat er in feite een terroristische aanslag gaande was”, vertelde Macron verslaggevers na een top van Europese leiders in Brussel.

De Franse politie weet inmiddels wie de gijzelnemer is in de supermarkt in de Franse plaats Trèbes, melden Fransen media. Het radiostation France Info meldt dat de man bekend is bij de geheime diensten en is opgenomen in een database ter bestrijding van terrorisme en radicalisering.

De Zuid-Franse krant La Dépêche du Midi meldt dat het om een Marokkaan gaat in de leeftijd van dertig tot veertig jaar. Hij werd geïdentificeerd door het kentekennummer van zijn auto die geparkeerd staat bij de supermarkt waar hij vrijdag mensen in gijzeling nam.

Lees ook

Zwarte dag voor Frankrijk – Terrorist doodt drie mensen

ANP