TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Geert Wilders wint 4 zetels in geboortestad Venlo

PVV-leider: Forse uitbreiding is gelukt

De PVV komt met vier zetels in de gemeenteraad van Venlo, waar Geert Wilders is geboren. De partij kreeg bijna 10 procent van de stemmen. De PVV wordt de vijfde fractie in de gemeenteraad van de Limburgse stad. Nieuwkomer EENLokaal wordt vanuit het niets de grootste, net voor het CDA. Zij krijgen allebei zeven zetels. De VVD was de grootste, maar die partij zakt van acht naar zes.

In de dertig gemeenten waar de PVV meedeed heeft de partij overal een flinke voet tussen de deur. PVV-leider Geert Wilders benadrukt dat in de meeste gemeenten vanuit het niets meteen twee of meer zetels zijn behaald.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen deed de PVV in twee gemeenten mee. Wilders vermoedt er nu in één keer zestig tot mogelijk negentig raadsleden bij te krijgen.

Hij erkent dat het in sommige gemeenten, zoals Rotterdam, het resultaat tegenvalt. Daar had de PVV forse concurrentie van het plaatselijke Leefbaar Rotterdam. ,,Maar ons belangrijkste doel, een forse uitbreiding van het aantal zetels en het PVV-geluid nu in dertig gemeenten te laten horen, dat is gelukt”, aldus Wilders.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.