TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Gemeenteraads-verkiezingen 2018, alle stembureau’s sinds half 8 open

Ollongren stemde op 'vrouwelijke D66’er'

Op verschillende plekken in het land konden stemmers afgelopen nacht en vroege ochtend al terecht, maar vanaf 07.30 uur zijn alle stembureaus geopend. In principe zijn de stemlokalen van 07.30 uur tot 21.00 uur open. Een aantal landelijke politici heeft woensdagochtend vroeg al gestemd. PvdA-voorman Lodewijk Asscher en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) brachten op stembureaus in Amsterdam hun stem uit.

Bijzondere stembureau’s

In de Kieswet zijn uitzonderingen vastgelegd voor de zogenoemde bijzondere stembureaus die eerder of later open mogen gaan. Zo waren in enkele plaatsen al stembureaus vanaf middernacht geopend.

Aan de uiterste sluitingstijd van de bureaus valt niet te tornen. Om 21.00 uur moeten de deuren dicht.

Referendum

Ollongren, die het rode potlood hanteerde op Amsterdam Centraal, zei op een vrouwelijke D66’er te hebben gestemd. Ze wilde de naam van de kandidaat niet noemen.

Over het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, zei de minister dat er veel discussie over is geweest en dat ze hoopt dat mensen zich goed hebben kunnen informeren. “Ik denk dat die wet goed is en ook echt nodig is en dat er een goede balans is gevonden tussen veiligheid en privacy.’’

(ANP)

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.