TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Irrelevant NOS-debat trekt minder dan derde van aantal kijkers wél relevant NOS-debat

Kijker ziet landelijke lijsttrekkers liever over landelijke politiek praten

Het uiterst relevante NOS-debat waar de landelijke partijleiders het over de totaal onvergelijkbare gemeentepolitiek hadden trok gisterenavond relatief weinig kijkers. Het debat op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen is dinsdag door nog geen miljoen mensen bekeken.

In totaal keken er  989.000 verveelde mensen naar het debat om de laatste verrichtingen van de landelijke politieke kopstukken te bekijken, die verder weinig met de gemeentelijke politiek van doen hebben, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Wiv

Het debat was daarmee beduidend minder populair dan het afsluitende debat van vorig jaar, toen spraken de landelijke politici over de landelijke politiek die zij zelf bedrijven. Dat meer relevante debat kon rekenen op bijna 3,3 miljoen kijkers.

De politici spraken ook over de al aangenomen Wiv waar vandaag een raadgevend ‘uitslag naast je neerleg’-referendum over wordt gehouden.

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.