Doneer aan TPO
 

Exitpoll – Annabel Nanninga doorbreekt partijkartel in Amsterdam: 2 zetels

D66 onderuit, GroenLinks grootste - DENK en BIJ1 nieuwkomers

Door: , 22:02, 21 maart 2018

D66 onderuit, GroenLinks grootste - DENK en BIJ1 nieuwkomers

GroenLinks wordt veruit de grootste partij in Amsterdam. Dat blijkt uit de exitpoll van Ipsos/NOS. De partij komt uit op elf zetels. Dat waren er zes.

D66 is evenals in Utrecht de grote verliezer in de hoofdstad. De grootste partij in Amsterdam zakt van veertien naar negen zetels. Ook de PvdA levert fors in en gaat van tien naar vijf zetels.

Partijvoorzitter Marjolein Meijer van GroenLinks spreekt voor de camera van de NOS van ,,een historische uitslag en een geweldige kans om Amsterdam te veranderen”. Ze gaat ervan uit dat haar partij in de hoofdstad gaat besturen. ,,Dat neem ik toch aan. We hebben het initiatief. Wat mensen zien is dat we een heel erg consequent verhaal hebben verteld en heel erg de verbinding hebben gezocht en dat dat zich nu uitbetaalt”, aldus Meijer.

Nieuwkomer Forum voor Democratie krijgt volgens de poll twee zetels. Denk, ook nieuw, komt uit op drie zetels.

Bij1, de partij van Sylvana Simons, zou op één zetel uitkomen. “We zijn heel blij dat GroenLinks het bestuur gaat leiden. Dat biedt perspectieven voor ons. We willen onze principes hooghouden en tegelijk niet een te grote jas aantrekken. Maar we lopen zeker niet weg voor onze verantwoordelijkheden”, zei Simons.

Lees ook

Waarom ik lijsttrekker voor Forum voor Democratie Amsterdam ben

Dossier: De uitdagers van het partijkartel 020

 
ingezonden mededeling

Vandaag op dealert.nl

Deze tuinopberkkist is groot! En nu maar 39 euri. Ruim de tuinrommel van afgelopen zomer nu maar eens op. Deze deal staat hierrr live!

 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties