Politiek

Verkiezing ‘Beste Raadslid van Nederland’ pollfuckt zichzelf

21-03-2018 10:09

De verkiezing voor het ‘Beste Raadslid van Nederland’ heeft voor een nieuwe verrassing gezorgd. Eerder riep GeenStijl de reaguurders op om op CDA-raadslid Rick Brink uit Hardenberg te stemmen. Zo zou Nourdin el Ouali van Nida geen kans maken. Dat pakte anders uit, want El Ouali kreeg juist nóg meer stemmen. Maar het Nida-raadslid won tóch niet.

Volgens het Perikles-instituut ‘raakte de site overbelast’ na de oproep van Geenstijl, en de stemprocedure werd stilgelegd. Erik van Bruggen stelde namens campagnebureau BKB dat er ‘is geprobeerd om de tussenstand te forceren’. Hij zegt in NRC dat dat gebeurde “Door via een brute-force aanval te proberen om kwetsbaarheden in de site te misbruiken.”

Tijdens het radio 1 NPO-debat konden mensen later toch weer opnieuw stemmen. Ondanks het feit dat El Ouali bij beide verkiezingen stemmingen duidelijk aan kop ging besloot de jury anders. Het eindoordeel is gebaseerd op aantallen stellen én het oordeel van de jury. Zo werd, verrassend, Johnas van Lammeren (PvdD Amsterdam) verkozen tot beste raadslid. Dit schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag.

Inmiddels is bij het publiek de verwarring over wie nu ‘eigenlijk’ had moeten winnen compleet. El Ouali kreeg wel de publieksprijs, zo tekent het AD nog op.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens