TPOok!

 
Politiek

Peilingwatch – Raadsleden VVD, D66, CDA en PvdA ontevreden over optredens landelijke leiders

'Ze lopen letterlijk in de weg'

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet, hebben raadsleden van landelijke partijen lang niet altijd baat bij campagne-optredens van de landelijke leider. Partijen waarvan het kopstuk het goed doet (GroenLinks, SP) zien een gunstige uitwerking daarvan op het verwachte zetelaantal. Maar raadsleden van VVD, D66, CDA en PvdA zijn een stuk minder enthousiast. Dat blijkt uit een enquête van EenVandaag en de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, waaraan 1274 raadsleden meededen.

Van de PvdA-raadsleden denkt maar 44 procent dat het helpt dat landelijke politici op campagne gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens een van hen worden lokale PvdA-afdelingen afgerekend op het vorige kabinet en op de schandalen rond de Kamerleden William Moorlag en Marleen Barth.

Een lokale D66-politicus klaagt dat zijn afdeling last heeft van het afschaffen van het raadgevend referendum, lange tijd een speerpunt van D66. Lokale VVD’ers gaan gebukt onder ‘de dividendbelasting, de niet-vervulde beloften, de bonussen voor flitshandelaren’ van de landelijke coalitie.

Lees ook

EenVandaag – Raadsleden: ‘Landelijke leiders lopen letterlijk in de weg’

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.