TPOok!

 
Politiek

Canadese oud-diplomaat die Alexander Pechtold (D66) appartement schonk weigert met de pers te praten

Dit zijn de negen vragen die Sylvain Ephimenco aan hem stelde

De Canadese oud-diplomaat Serge Marcoux die Alexander Pechtold een appartement schonk, weigert met de pers te praten. Dat schrijft Sylvain Ephimenco zaterdag in Trouw.

Ephimenco:

 

“Op vrijdag 9 maart om 11.21 uur stuurde ik hem (als journalist) een lijst met negen vragen in het Frans (zijn moedertaal) evenals een vriendschapsverzoek op Facebook om de communicatie tussen ons te vergemakkelijken. Die vragen luidden als volgt. ‘Wat was de reden om uw appartement aan de heer Pechtold te schenken? Vond u niet dat een geschenk ter waarde van 190.000 euro een probleem kon worden omdat de ontvanger een belangrijke Nederlandse politicus is? Hebt u tijdens de transactie hier over nagedacht? Sprak u met de heer Pechtold hierover vóór of tijdens de overeenkomst? Hebt u in ruil voor deze schenking diensten of goederen van de heer Pechtold ontvangen? Wist u dat er een klacht wegens corruptie en valsheid in geschrifte bij de Nederlandse Justitie is ingediend? Zo ja, waarom hebt u tot op heden niet publiekelijk gereageerd? Hebt u met de heer Pechtold over deze kwestie gehad sinds zijn aanvang in december jl? Mocht u door de Nederlandse rechter als getuige opgeroepen worden, bent u dan bereid om naar Nederland te komen?’ Mijn vragen bleven een week onbeantwoord. Eergisteren stuurde ik een tweede verzoek dat ook geen respons kreeg.”

 

Bovendien verstuurde Ephimenco Marcoux een vriendschapsverzoek op Facebook om de communicatie te vergemakkelijken. Maar: “Gisteren merkte ik dat ik geen nieuw verzoek meer kon sturen. Serge Marcoux heeft speciaal voor mij deze mogelijkheid op zijn pagina geblokkeerd.”

Waarvan akte.

Lees ook

Openbaar Ministerie onderzoekt aangiften tegen Alexander Pechtold (D66) vanwege schenking appartement

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.