TPOok!

 
Opinie

Draaikont-imams raden ineens wél aan om te gaan stemmen

Geestelijken maken misbruik van goedgelovigheid moslims, 'wanneer de imam het zegt zal het wel zo zijn'

Tags: ,

De zon is vanmorgen gewoon opgegaan. Niets aan ‘t handje. De dag na het klappen van het Links Verbond in Rotterdam, is als ieder ander. En Rotterdammers zijn, zoals elke ochtend, met opgestroopte mouwen naar hun werk gegaan. Het ‘ik speel alleen met jou, als jij ook met mij wilt spelen’ tussen GroenLinks, Nida, SP en PvdA in Rotterdam is uitgemond op een mislukking. Er was een crisis ontstaan na een tweet uit 2014 van Nida waarin Israël vergeleken werd met terreurorganisatie IS. En daar is na schooltijd, op het plein ruzie over ontstaan. Het leek wel een aflevering van De Luizenmoeder – Rotterdam.

Draaikontentoernooi

Gisteravond ging het viraal los op Twitter; rechtse opiniemakers buitelden, trots op hun borst kloppend, over elkaar heen en verkondigden dat het hún schuld was dat dit is geklapt. Linkse schreeuwende moraalridders spraken schande en likten elkaars zoute tranen weg.

Terwijl ik dit tafereel gade sloeg, en me afvroeg wie nu de winnaar en wie de verliezer is van dit draaikontentoernooi, dwaalden mijn gedachten af naar vorig jaar en naar omstreden imams. Want draaikonten heb je niet alleen bij Groen Links en de PVDA. Die heb je in alle kleuren, geuren en maten.

Een jaar geleden riepen een paar imams in Nederland de islamitische gemeenschap op om vooral niet te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Want; democratie is haram en het enige wat wel telt is de sharia. En zolang we in dit ongelovige en verdoemde land nog geen sharia kennen, is het uit den boze om je democratische plicht te vervullen. Zelfbenoemde facebook-opiniemakers en internetheldjes speelden het spelletje mee en riepen: ‘Ja en Amen!’.

Ik hou jouw handje vast, jij de mijne

Maar wat blijkt? Een jaar later vallen dezelfde imams de islamitische gemeenschap lastig met ongevraagd stemadvies. “Moslims in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht, stem op DENK! En de Broeders en Zusters in Den Haag moeten vooral massaal achter de Partij van de Eenheid staan!” En deze partijen maken gretig gebruik van de oproepen. Die worden met veel tamtam linea recta op de eigen tijdlijn gepost en oneindig gedeeld.

Iedereen moet vooral doen of laten wat hij of zij wil. En vooral stemmen op de partij die het beste aanvoelt of past bij jou. Maar ik snap niet waar een imam zich mee bemoeit. Dit soort heerschappen horen zich niet te mengen in een verkiezingsstrijd. En ze horen mensen al helemaal niet te indoctrineren, door ze te vertellen waar ze op moeten stemmen.

Ik hoor u al zeggen: “Maar mensen hebben toch een eigen mening en worden toch niet zo snel beïnvloed door geestelijken?” Was dat maar waar. Deze imams weten op slinkse wijze vaak misbruik te maken van de goedgelovigheid van moslims. Want wanneer een geleerde of imam het zegt, zal het wel zo zijn. Ik vind het op z’n minst dubieus. Zo’n stemadvies is niet gebaseerd op inhoud of met de beste intentie gegeven. Dit is een geregisseerd en van te voren afgesproken actie om elkaar (de imam en de politieke partij) te helpen en elkaar in het zadel te houden. Een kwestie van ‘ik hou jouw handje vast, jij de mijne’. Niets meer en niets minder. Juf Ank zou deze draaikont-imams en politieke partijen eens stevig moeten aanspreken. Laat ze maar glanzen.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.