Doneer aan TPO
 

Gruwelijk leed: vrouwen ondervertegenwoordigd in de gemeentepolitiek

Wat erg, hopelijk worden er snel dwingende quota ingevoerd

Door: Redactie, 18:50, 12 maart 2018

Vrouwen zijn nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de gemeentepolitiek. Dat blijkt uit een analyse van alle kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen door de NOS. Van alle kandidaten zijn slechts drie op de tien vrouw, concludeert de NOS.

Er is geen enkele gemeente met meer vrouwen dan mannen op de kieslijst. Er is maar een gemeente waar evenveel vrouwen als mannen op de kieslijst staan en dat is Heemstede. In deze Noord-Hollandse plaats houden 49 vrouwen en 49 mannen elkaar in evenwicht.

Maar ook in Heemstede is nog wel wat te winnen, want er zijn vier mannelijke lijsttrekkers tegen twee vrouwen. Alleen Heemsteeds Burger Belang en de VVD hebben een vrouw op de eerste plaats. D66, GroenLinks, PvdA en CDA kozen voor een man.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties