Doneer aan TPO
 

Erdogan laat vijfde colonne trainen

Turkse lobbyorganisatie UETD stoomde tientallen jonge Nederturken klaar voor de politiek

Door: Willem Treur, 11:37, 12 maart 2018

De nauw aan de Turkse president Erdogan verwante Turkse lobbyorganisatie UETD trainde vorig jaar enkele tientallen Nederturkse jongeren die politiek actief willen worden, dit meldt de Telegraaf vanochtend.

Erdoganlessen

De jonge Nederturken worden aangemoedigd om de circa 300.000 Nederlanders met Turkse roots te gaan vertegenwoordigen in zowel de lokale als de landelijke politiek. Een aanzienlijk aantal van de cursisten staat inmiddels bij verschillende partijen op de kieslijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Tijdens de ‘Erdoganlessen’ was er aandacht voor onder meer de geschiedenis van de Europees-Turkse banden en de huidige ontwikkelingen in ‘het Westen’ zo vertelt Zafer Sirakaya, de Europees UETD-voorzitter.

 

”Het gaat om politiek-wetenschappelijke inhoud, erop gericht dat jongeren deel gaan nemen in de democratie. Dat is meer dan eens in de vier jaar stemmen.”

 


 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties