Doneer aan TPO
 

Duitse regeringspartijen bezegelen GroKo, bijna half jaar na de verkiezingen

Leiders CDU en SPD zetten maandag in Berlijn handtekening onder regeerakkoord, Merkel woensdag voor vierde keer bondskanselier

Door: Willem Treur, 17:59, 12 maart 2018

Bijna een half jaar na de verkiezingen van de Duitse Bondsdag hebben de regeringspartijen de nieuwe grote coalitie (GroKo) onder leiding van bondskanselier Angela Merkel (CDU) bezegeld. De leiders van het CDU en SPD zetten maandag in Berlijn hun handtekening onder het begin februari overeengekomen regeringsprogramma.

Vierde keer bondskanselier

De ceremonie in het Paul Löbe-huis van de Bondsdag werd bijgewoond door Merkel, waarnemend SPD-voorzitter Olaf Scholz en CSU-leider Horst Seehofer. Voor de fracties hebben de voorzitters Andrea Nahles (SPD), Volker Kauder (CDU) en voor de CSU, Alexander Dobrindt, getekend.

Merkel wordt woensdag voor de vierde keer tot bondskanselier gekozen. Daarbij kan ze voor de derde maal bogen op de steun van de alliantie CDU/CSU en SPD. De benoeming van het nieuwe kabinet door president Frank-Walter Steinmeier is eveneens gepland voor woensdag.

(ANP)


 

Steun direct Willem Treur

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties