TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

EU stuurt Groot-Brittannië aanmaning: Gaarne 2,7 miljard euro overmaken

Britten weigeren douanerechten af te dragen

De Europese Commissie eist een achterstallige betaling van 2,7 miljard euro op van de Britse regering. Brussel heeft een aanmaningsbrief naar Londen gestuurd omdat de Britten weigeren douanerechten af te dragen voor kleding en schoenen uit China. De douanerechten van de lidstaten zijn een van de inkomstenbronnen voor de jaarlijkse EU-begroting.

Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar al gevraagd bijna 2 miljard euro aan gederfde douane-inkomsten in de Brusselse kas te storten, nadat de fraudedienst OLAF van de EU had vastgesteld dat importeurs op grote schaal frauderen.

De Britten waren al jaren eerder gewaarschuwd voor mogelijke fraude bij de invoer van textiel en schoeisel uit China maar lieten dat op zijn beloop. Zo werden damesbroeken fictief gewaardeerd op 91 cent per kilo, terwijl alleen de marktprijs van katoen al 1,44 euro per kilo was.

De commissie heeft berekend dat de schade voor de EU-begroting in de periode van november 2011 tot december vorig jaar 2,7 miljard euro bedraagt.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.