TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Jean-Marie Le Pen moet tonnen terugbetalen aan Europees Parlement

Tegen zijn dochter lopen nog procedures wegens ten onrechte uitgekeerde vergoedingen

Jean-Marie Le Pen, de omstreden ex-voorman van het Franse rechts-populistische Front National, moet 320.026,23 euro terugbetalen aan het Europees Parlement. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald.

Het geld werd door het parlement uitgekeerd aan een fractiemedewerker wiens dienstbetrekking Le Pen senior volgens het parlement niet kon bewijzen. Om dezelfde reden moet zijn partijgenoot in het EU-parlement Bruno Gollnisch 275.984,23 euro in de kas terugstorten.

In 2016 besloten de accountants van het parlement de uitbetalingen terug te vorderen. Daarop stapten beide heren naar het gerechtshof in Luxemburg. Dat wijst nu de beroepen af.

Het parlement was al bezig het geld terug te halen door de twee FN’ers te korten op hun salaris en dagvergoedingen. Le Pen is de vader van de huidige FN-topvrouw, Marine Le Pen. Tegen haar lopen nog gerechtelijke procedures wegens ten onrechte uitgekeerde vergoedingen van het Europees Parlement.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.