TPOok!

 
Politiek

Nederlaag voor Kajsa Ollongren (D66): Kamermeerderheid wil af van EU nepnieuwsclub #nieuwsofnonsens

'EU vs Disinfo schiet zijn doel voorbij'

De Tweede Kamer wil af van het omstreden bureau van de Europese Commissie dat de taak heeft nepnieuws te bestrijden. Het kabinet moet in Brussel de opheffing van EUvsDisinfo bepleiten, vinden VVD en SP. Ook PVV, GroenLinks en SGP willen van het bureau af.

EUvsDisinfo moet de invloed van Russische propaganda in de Europese pers tegengaan en publiceerde een lijst met voorbeelden daarvan. De dienst raakte in opspraak omdat het ook onder andere NPO Radio 1, De Gelderlander, GeenStijl en The Post Online brandmerkte als verspreiders van nepnieuws. EUvsDisinfo ‘schiet zijn doel voorbij’ en ‘bemoeit zich met de vrije pers in Nederland’, vinden Kamerlid Dilan Yesilgöz van regeringspartij VVD en haar SP-collega Peter Kwint.

Wat minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken van de opdracht van de Kamer vindt is nog onduidelijk. Ollongren benadrukte tot dusver dat het juist belangrijk is dat de EU de strijd tegen nepnieuws voortzet.

Lees ook

TPO, Chris Aalberts, Geenstijl en De Gelderlander spannen kort geding aan tegen EU

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.