Politiek

Yernaz Ramautarsing (FvD): ‘White people crazy’

02-03-2018 20:03

De nummer twee op de Amsterdamse lijst van Forum voor Democratie (FvD) Yernaz Ramautarsing heeft in een discussiegroep via Whatsapp een betoog gesteund dat homorechten de samenleving dommer hebben gemaakt, meldt De Telegraaf. “Dat is gebaseerd op de notie dat homo’s relatief hoger IQ hebben en op moment dat zij zich niet voortplanten de hele samenleving daar dus ‘dommer van wordt’. “Geen haat gewoon feiten”, citeert de krant een appbericht van Ramautarsing in de groep.

‘Belasting is verkrachting’

De krant heeft een deel van de gespreksgeschiedenis van de groep, die het grootste deel van de tijd ‘polariserende politici’ zou worden genoemd en waarin met linkse en rechtse jongeren fel zou worden gediscussieerd, en screenshots van andere delen in handen. De FvD-kandidaat zou ook belasting met verkrachting vergelijken, aangezien beide gebaseerd zouden zijn op dwang.

‘White people crazy’

In een van de discussies laat Ramautarsing, die eerder al in opspraak kwam door de link tussen IQ en bevolkingsgroepen te leggen, blijken dat hij vindt dat het blanke ras meer aan zelfbehoud moet doen. Als zijn app-vrienden 22 december jongstleden voorleggen dat Baudet in het verleden zou hebben gezegd in een ’hoofdzakelijk blank’ land of wereld te willen leven, schiet Ramautarsing in de verdediging. “Gezien de dreigingen uit niet-blanke landen snap ik dat best. Als hij allemaal pro-westerse apothekers wilde weghouden vanwege hun kleur ligt het anders.” En: “Blanke immigranten zorgen doorgaans voor minder problematiek, kosten de staat minder.” En over de blanke mensen die de stellingen van Ramautarsing over zelfbehoud niet onderschrijven: “Zelden een ras meegemaakt met zoveel zelfhaat en weinig behoefte tot zelfbehoud.” Om daaraan toe te voegen: “White people crazy.” Hij voegt er later wel aan toe: “Ik ben resultaat van raciale menging. Ik ben niet tegen diversiteit.”

Lees ook

Yernaz Ramautarsing (FvD) trapt in kerstboomhoax

Dit bericht wordt aangevuld