TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Europees Parlement stelt onderzoek in naar promotie stafchef Jean Claude Juncker

Martin Selmayr op 'schimmige manier' benoemd

Het Europees Parlement stelt een onderzoek in naar de promotie van de stafchef van Europees Commissievoorzitter Jean Claude Juncker. Martin Selmayr werd vorige week tot secretaris-generaal van het dagelijks EU-bestuur benoemd, volgens critici op een schimmige manier.

De 47-jarige Selmayr had gesolliciteerd op de functie van adjunct-secretaris-generaal. Maar Juncker schoof de Duitser direct door naar de hoogste ambtelijke post, toen hij een week geleden bekendmaakte dat de Nederlander Alexander Italianer die plek op 1 maart verlaat omdat hij met pensioen gaat.

Andere leden van de Europese Commissie waren kennelijk verrast door de benoeming, aldus Europarlementariër Dennis de Jong (SP). Hij had samen met de groene fractie in het parlement om een onderzoek gevraagd. Door steun van onder meer sociaaldemocraten en conservatieven stemde een meerderheid van de begrotingscontrolecommissie daarmee in.

De Europese Commissie zegt dat de regels zijn gevolgd bij de benoeming van Selmayr.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.