Politiek

Hans van Baalen niet beschikbaar als opvolger Halbe Zijlstra: ‘Ik heb een te groot ego’

25-02-2018 13:42

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen heeft niet de ambitie de afgetreden minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra op te volgen. Van Baalen zei in het NOS-programma Europa deze week dat zijn ‘ego te groot’ is om minister te worden. “De man die dat bepaalt heet Mark Rutte”, voegde hij er aan toe. Van Baalen liet weten dat hij ook na de verkiezingen van volgend jaar in het Europees Parlement wil blijven.

Eerder gaf Tweede Kamerlid Han ten Broeke te kennen niet in de markt te zijn om Zijlstra op te volgen. Ook voormalig minister van Volksgezondheid Edith Schippers is niet beschikbaar.

VVD’er Zijlstra trad vorige week af. Premier Rutte kondigde vervolgens aan enige weken de tijd te nemen om een opvolger te zoeken.

De opvolger van Zijlstra moet volgens Rutte iemand zijn met een klein ego, die dienstbaar is aan het land, snapt hoe politiek werkt, met twee benen in de wereld staat en respectvol omgaat met zijn medewerkers. Het uitgangspunt is verder dat het een VVD’er moet worden, net als Zijlstra.

Lees ook

Mark Rutte: Opvolger Halbe Zijlstra mag niet liegen, moet klein ego hebben en VVD’er zijn

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens