Politiek

Bonusquote – Partijleiders vonden kandidaat-gemeenteraadslid Yernaz Ramautarsing (FvD) op het podium maar eng

25-02-2018 16:15

Binnenhof chroniqueur Tom-Jan Meeus doet dit weekeinde de ruzie tussen D66-leider Alexander Pechtold en zijn collega van Forum voor Democratie Thierry Baudet. Die laatste blokkeerde de D66’er op Twitter na een ruzie over een gepland gezamenlijk optreden bij talkshow Pauw. U leest het hier. In hetzelfde artikel wordt verhaald over dat vurige debat in De Balie onlangs.

Weet u nog, de landelijke partijleiders gingen met elkaar in debat over de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. De hetze van minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) tegen FvD-kandidaat Yernaz Ramautarsing was nog vers. Toen die affaire ter sprake kwam riep Baudet Ramautarsing het podium op. Dat is de deelnemers aan het debat niet in de koude kleren gaan zitten, noteert Meeus:

 

“Tegelijk groeit ook in andere partijen beduchtheid voor het gemak waarmee FvD ongeschreven regels overtreedt. Zo leerde ik deze week dat partijleiders schrokken over een recente stunt, waarbij Baudet een FvD-politicus tijdens een Amsterdams debat met andere partijleiders het podium opriep.

Een betrokkene zei: „De volgende keer vraagt hij vijf man op het podium. Dit gaat over fysieke veiligheid.””

 

Brrr. Doodeng inderdaad, zo’n kandidaat-gemeenteraadslid op het podium tijdens een debat over de gemeenteraadsverkiezingen.

Lees ook

Diederik Smit – Het politieke midden moet stoppen met liegen over Thierry Baudet en Yernaz Ramautarsing

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens