TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Minister Grapperhaus erkent dat politie veel meer rechercheurs nodig heeft

Weigert onder ogen te zien dat Nederland afglijdt naar narcostaat, blijft waarheid glashard ontkennen

 
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) erkent dat er meer rechercheurs nodig zijn en dat er op dit moment zaken op de plank blijven liggen die wel gedaan zouden moeten worden. Hij reageert daarmee op een vernietigend rapport van de politievakbond NPB over de staat van de recherche.

Volgens de NPB komt de recherche mankracht en middelen tekort. De bond vindt dat er “minstens 2000” extra rechercheurs nodig zijn en dat investeringen in ICT-middelen hard nodig zijn. Hierover zegt Grapperhaus dat hij dit wel “een erg hoog aantal” vindt.

In het rapport schetsen politiemensen een zeer somber beeld. “Nederland is echt een narcostaat geworden de laatste dertig jaar. Wat we niet zien, is er niet. Nou, ondergronds heeft het fors doorgewoekerd”, zegt één van de vierhonderd rechercheurs met wie de bond heeft gesproken.

Minister Grapperhaus wil hier niet aan de benaming narcostaat. “Dat is niet de betiteling die ik zou gebruiken. Ik denk dat we in Nederland hele succesvolle bestrijding hebben van de georganiseerde misdaad, waaronder de georganiseerde drugshandel.”

Anp

 

printers

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.