TPOok!

 
Video

VIDEO – Lilian Marijnissen houdt als hologram toespraak in 4 steden tegelijkertijd

Ingeleid door Prem Radhakishun - SP-leider maakt zich hard voor raadgevend referendum

Het aanstaande referendum over extra bevoegdheden voor de inlichtingendiensten is ook een referendum over de democratie, vindt SP-leider Lilian Marijnissen. Een stem tegen de sleepwet, zoals ze de wet noemt, zou een stem zijn ‘vóór het referendum en vóór onze democratie’. Marijnissen, die dankzij hologramtechniek in vier steden tegelijk op het podium leek te staan, hamerde verder op extra agenten en politiebureaus.

Marijnissen trapte met dat pleidooi de campagne af voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, die samenvallen met het misschien wel laatste raadgevend referendum. Het kabinet wil het referendum afschaffen en zet daar vaart achter. Dat steekt Marijnissen, die stelt dat ‘we niet mogen accepteren dat een democratisch recht wordt afgepakt’.

Nederland wordt volgens Marijnissen ‘bestuurd door carrièrepolitici die leven in hun eigen wereld, met hun eigen regels en hun eigen moraal’. In Den Haag regeert volgens haar de leugen, wat nog maar eens zou blijken uit de affaire rond minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra.

ANP/TPO

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.