TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Nieuwe Britse politieke partij wil Brexit terugdraaien

Premier Theresa May heeft nog acht maanden om deal met EU af te ronden

Tags:

Een nieuwe Britse politieke partij lanceerde maandag een nationale verkiezingscampagne om de brexit te stoppen. De Renew-partij, die vorig jaar werd opgericht, zei te gaan proberen om het debat over de brexit aan te wakkeren. Volgens de partij hebben de belangrijkste politieke partijen van Groot-Brittannië geen contact meer met hun kiezers, die zich dan ook in de steek gelaten voelen door de politieke elite.

“We zijn van plan de brexit tegen te houden en de oorzaken van de brexit tegen het licht te houden”, zei James Torrance, hoofd strategie van de partij. “We zullen druk uitoefenen op parlementsleden om het nationale belang te overwegen en (in de EU) ‘blijven’ terug op tafel te leggen in een stemming over de definitieve EU-deal.”

Sinds het referendum hebben aanhangers van het EU-lidmaatschap verschillende legale en politieke methoden verkend, om wat zij zien als de grootste fout in de Britse politieke geschiedenis van na de Tweede Wereldoorlog te voorkomen.

Premier Theresa May, wiens regering en partij verdeeld is over de brexit, heeft nog slechts acht maanden om een deal met de EU aan te gaan.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.