TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Angela Merkel haalt haar vermoedelijke kroonprinses naar Berlijn

Annegret Kramp-Karrenbauer zou Merkel moeten opvolgen als CDU-leider

Bondskanselier Angela Merkel wil dat de populaire premier van Saarland, Annegret Kramp-Karrenbauer, naar Berlijn komt en haar CDU (Christen-Democratische Unie) meebestuurt als secretaris-generaal van de partij. Merkel heeft Kramp-Karrenbauer maandag plotseling naar voren geschoven, meldden Duitse media.

De 55-jarige Kramp-Karrenbauer, die voor het gemak door Duitse media ook als AKK wordt aangeduid, zou mogelijk in deze rol worden klaargestoomd om de 63-jarige Merkel straks op te volgen aan de top van de grootste partij van het land. De plek die Kramp-Karrenbauer zou opvullen, is vrij door het vertrek van Peter Taube (43) om gezondheidsredenen.

Merkel kwam zelf ook aan de top via de post algemeen secretaris-generaal. Dat was nadat de toenmalige topman van de CDU, partijvoorzitter Wolfgang Schäuble, begin 2000 als gevolg van een partijfinancieringsschandaal politiek op de klippen was gevaren.

Merkel werd in 2005 bondskanselier. Ze hoopt in een nieuwe coalitie binnen afzienbare tijd weer vier jaar te gaan regeren. Dat wordt is naar verwachting haar laatste regeerperiode.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.