TPOok!

 
avatar
   
Politiek

‘NOC*NSF had ministerie op de hoogte moeten stellen van poging tot matchfixing Jillert Anema’

Minister Bruno Bruins laat zaak uitzoeken

Sportkoepel NOC*NSF had het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op de hoogte moeten stellen van de poging tot matchfixing door schaatscoach Jillert Anema. Dat zei minister van Sport Bruno Bruins (VVD) vrijdag. “Natuurlijk wil ik dat weten. Als je niet weet kun je er niet tegen optreden.”

Anema kreeg vier jaar geleden na de Winterspelen in Sotsji een officiële waarschuwing van NOC*NSF voor een poging tot beïnvloeding van een olympische race op de achtervolging. De kwestie is ook niet gemeld bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de internationale schaatsunie (ISU)

Bruins laat de zaak precies uitzoeken. Daarna wil hij pas inhoudelijk reageren. “Matchfixing hoort niet thuis in de sport. Het beneemt de lol in de sport”, zei hij voor het begin van de wekelijkse vergadering van het kabinet. Bruins gaat maandag naar de Winterspelen in Zuid-Korea.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.