Politiek

Kajsa Ollongren (D66): Vervelend dat TPO en Chris Aalberts onterecht werden gebrandmerkt

14-02-2018 18:50

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) gaat zich in Europees verband niet hard maken voor het stopzetten van de financiering van de EU-organisatie EU vs Disinfo. Dat had SP Kamerlid Ronald van Raak haar vorige maand gevraagd nadat bleek dat de organisatie onterecht een reportage van TPO’s Chris Aalberts als nepnieuws had aangeduid. Dat schrijft de minister woensdag aan de Tweede Kamer.

Lees ook – SP wil dat Kajsa Ollongren (D66) actie onderneemt tegen door EU brandmerken TPO-reportage Chris Aalberts als nepnieuws

Ollongren vindt dat EU vs Disinfo moet oppassen journalisten te beschuldigen van desinformatie. “De term desinformatie impliceert de intentie tot misleiding en dient daarom niet onachtzaam te worden gehanteerd.” Maar: “Ik wijs er in dat verband op dat EU vs. Disinfo naar aanleiding van klachten haar database heeft aangepast. En: “Zoals ik eerder heb aangegeven, acht ik het tegengaan van deze desinformatie campagnes van belang en daarom zet Nederland in op het versterken van de taakgroep.” Met die campagnes bedoelt Ollongren ‘het identificeren, benoemen en feitelijk weerleggen van desinformatie door pro-Kremlin media’.

TPO onderzoekt momenteel juridische vervolgstappen tegen de Europese Commissie.

Lees ook

Welkom in 1984: Europese Unie bestempelt feitelijke TPO-reportage van Chris Aalberts als nepnieuws

Briefje namens TPO en Chris Aalberts – Aan de Europese Commissie

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens