TPOok!

 
Politiek

FvD 020 vindt ‘Regenboog Stembusakkoord’ COC te slap, publiceert eigen pamflet

Annabel Nanninga wil voortouw nemen met 'meer assertieve Regenboogparagraaf' - Wordt gelijk gediscrimineerd door D66 Raadslid

Forum voor Democratie Amsterdam ondertekent niet het ‘Regenboog Stembusakkoord’ van het COC, de Nederlandse belangenvereniging voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Dat zegt lijsttrekker Annabel Nanninga woensdagochtend tegen ThePostOnline. Het COC riep eind vorige maand de Amsterdamse partijen op het akkoord te ondertekenen, volgens Nanninga zijn de voorstellen echter te soft, te vaag, benoemt het veel problemen niet en biedt het geen concrete oplossingen. Ze komt met een eigen pamflet.

Nanninga tegen TPO:

 

“De gemeenteraad blijft maar om de hete brij heen draaien, terwijl wij zo veel niet-hetero’s spreken die niet eens meer hand in hand over straat durven. Praatgroepjes zijn leuk maar dat is geen gemeentetaak en het gaat het geweld niet stoppen.”

 

Nanninga wil naar eigen zeggen het voortouw nemen met een eigen ‘assertieve Regenboogparagraaf’. Nanninga:

 

“Forum voor Democratie steunt homorechten onverkort, zonder wollig gedoe. De andere partijen zijn van harte uitgenodigd onze Regenboogparagraaf te steunen of over te nemen.”

Meer bestrijding geweld, voorstander van PrEP

De politica wil dat de politie inzet meer inzet op de bestrijding van anti-homogeweld. Zo pleit ze voor meer surveillance, lik op stuk straffen en de inzet van ‘lokhomos’: agenten met bodycam, pepperspray/taser en verborgen versterking in de buurt. Ook wijst ze op problemen als ‘patriarchale religies, eercultuur en strikt regressieve opvattingen’ die ‘een beroerde combinatie vormen met homotolerantie’

Het huidige beleid om PrEP-gebruik kosteloos medisch te begeleiden, juicht de partij toe. HIV/AIDS-preventie, SOA-testen en spreekuren voor (jonge) homoseksuelen moeten worden voortgezet en uitgebreid.

Kritiek D66: Nanninga is heterovrouw

D66-raadslid en kandidaat Jan-Bert Vroege vindt het initiatief van Nanninga en FvD maar niets:

D66 Amsterdam kwam afgelopen week in opspraak omdat raadslid en kandidaat Yassmine El Ksaihi eerder homofobe uitspraken deed.

Lees ook

Volkskrant – Annabel Nanninga nam homoseksuele asielzoeker in huis

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.