TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Moskou: Nederlandse media voeren ongekende anti-Russische veldtocht

Relatie Nederland-Rusland overschaduwd door die dekselse journalisten

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken haalt dinsdagochtend in een persverklaring uit naar de Nederlandse media. De relatie tussen Nederland en Rusland zou ‘overschaduwd’ worden door een ‘ongekende anti-Russische veldtocht’ van de Nederlandse media.

Het Russische ministerie schrijft dat minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD) woensdag een werkbezoek aan Rusland zal afleggen. Opmerkelijk genoeg staat er niets in het persbericht over de uitspraken van Zijlstra. Maandag onthulde de Volkskrant dat de VVD’er gelogen heeft over een ontmoeting met president Poetin.

In het persbericht wijst het Russische ministerie onder andere het ‘vooringenomen onderzoek’ naar vlucht MH17 als reden aan voor de slecht relatie tussen beide landen.

“Ondanks de officiële lijn van Den Haag” zou het Nederlandse bedrijfsleven wel goed samenwerken met de Russen. Shell, Unilever en Philips worden genoemd als voorbeelden daarvan.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.