Politiek

Mark Rutte wist sinds eind januari van leugen Halbe Zijlstra

13-02-2018 16:31

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra biechtte eind januari aan minister-president Mark Rutte op dat hij had gelogen over zijn aanwezigheid bij een bijeenkomst met de Russische president Vladimir Poetin. Dat schrijft Zijlstra naar aanleiding van vragen aan de Tweede Kamer.

“In de week van 29 januari jl., in de aanloop naar het interview met de Volkskrant, heb ik de minister-president op de hoogte gebracht. (-) Ik heb de premier gemeld dat er waarschijnlijk een vervelend verhaal over de speech van 2016 in de Volkskrant zou verschijnen. Ik heb de premier verteld dat de beschrijving van de gebeurtenis klopt, maar dat ik er niet zelf bij was en dat ik dit in volledige openheid aan de Volkskrant zou gaan melden in het gesprek dat ik met hen zou gaan hebben in opmaat naar een eventueel artikel. De voorgenomen openheid was de reden om geen melding te maken aan uw Kamer.”

Overigens zegt Zijlstra dat hij zijn leugen al eerder opbiechtte aan journalisten.

“Dit was overigens niet de eerste keer dat ik deze antwoorden aan journalisten heb gegeven, wanneer zij er naar vroegen, sinds mijn aantreden.”

De Tweede Kamer buigt zich dinsdagmiddag op initiatief van de PVV vanaf 17.00 uur over het lot van Zijlstra. Daarbij is ook premier Mark Rutte aanwezig.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens