TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Duitse PvdA al net zo hard op weg richting afgrond als Nederlandse PvdA

SPD heeft nu bijna net zoveel aanhang als de AfD

Tags: ,

 

Een opiniepeiling geeft aan dat de Duitse SPD in een vrije val is beland, na de coalitieonderhandelingen met de christendemocraten van bondskanselier Merkel en de interne ruzies die erop volgden. De krant Bild publiceerde maandag een peiling waarin de sociaaldemocratische SPD nog slechts 16,5 procent van de ondervraagden achter zich heeft. Dat is maar een klein beetje meer dan de rechtse populisten van Alternative für Deutschland (AfD), die de steun van 15 procent van de ondervraagden heeft gekregen.

Merkels christendemocraten van de CDU (en de Beierse tak CSU) komen met een klein verlies in de peiling op 29,5 procent. Het is opmerkelijk dat de regeringscoalitie die Merkel en de SPD in de steigers hebben staan, in de peiling veel minder ondervraagden aanspreekt (46 procent) dan de coalitie van Merkel met rechts-liberalen (FDP) en Groenen (53 procent). Die coalitie ging niet door omdat de onderhandelingen mislukten.

De parlementsverkiezingen waren op 24 september. De CDU kreeg toen bijna 30 procent van de stemmen, de SPD 20,5 procent, de AfD 12,6, de FDP 10,7 en de Groenen bijna 9 procent.

Anp

 

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.