TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Rutte (VVD) vindt Zijlstra (VVD) nog gewoon ‘geloofwaardig’

'Kan gewoon aanblijven op zijn post'

Minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) heeft een “grote fout” gemaakt, maar is nog wel geloofwaardig en kan aanblijven op zijn post. Dat zei premier Mark Rutte in een reactie.

Er is volgens de premier geen sprake van nepnieuws. “Er is alleen sprake van beschermen van een bron.” De vorm die hij hiervoor gekozen heeft is “onverstandig”. “De inhoud staat. We kennen de politiek van Rusland: expansief naar de omliggende staten.”

Het is van belang dat als je een fout maakt dat je die rechtzet, aldus Rutte. Hij is een paar weken geleden door Zijlstra op de hoogte gebracht over de zaak. Zijlstra zei toen de waarheid te willen vertellen aan de Volkskrant. “Ik hecht zeer aan openheid”, aldus Rutte.

Voor de relatie met Rusland heeft de kwestie volgens de premier geen gevolgen. “Omdat de Russen heel goed weten dat de inhoud klopt.” Zijlstra gaat deze week naar Moskou. Hij heeft daar woensdag een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.