TPOok!

 
Politiek

Halbegate – Lilianne Ploumen (PvdA) is taking care of business

'De brief van de minister geeft nog geen begin van een antwoord op de vragen die ik heb'

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra (VVD) stuurde maandagavond een briefje naar de Tweede Kamer over de onthulling dat hij een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin heeft verzonnen en daar jarenlang over heeft gelogen.  “Dat was onverstandig en het spijt me dat ik het op deze manier heb aangepakt.”

Dat schoot PvdA Kamerlid Lilianne Ploumen (en niet lang geleden nog minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) in het verkeerde keelgat. Aldus schoot ze onderstaand mailtje naar de rest van de vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken.

Nog geen uur later meldde de griffier van de commissie dat het verzoek van Ploumen op een Kamermeerderheid kan rekenen, vragen ingestuurd en of de minister van Buitenlandse Zaken voor dinsdagmiddag 12.00 uur de hele zaak kan beantwoorden.

Lees ook

Dossier Halbe Zijlstra

 

 

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.